Oplevelsen

OPLEVELSEN

Årstiderne

Oplevelsen er den varme sommerdag med høj sol, frisk blæst og glitrende vand, der indbyder til at hoppe i bølgerne. Den lune efterårsdag med vindstille, havblik og lydløst glid hen over vandet. Den isnende kæntring i april på grund af et øjebliks uopmærksomhed. Vinterturen i fleecetøj, tørdragt, vanter og hue, som næsten bliver for varm, selv om det fryser 10 grader.

Dyrelivet

Oplevelsen er marsvinet, der dukker op nogle meter ud til siden. Du hører det puste og ser det dykke. Hvor mon det dukker op igen? Fiskehejren i rørskoven, der letter når du kommer for tæt på. Skarverne, altid mistroiske. Sælen, der kigger efter dig i længere tid, fordi den ikke ser så godt over vandet. Mylderet af måger, ænder og gæs. Ræveungerne, der leger i krattet i vandkanten. 

Regnen

Oplevelsen er øsregnen, der gør vandet omkring dig til et brusende gulvtæppe af små dråber, der springer op der hvor regndråberne slår ned. Før regnen starter, er der små krappe bølger fra den pose vind, som bygen har med. Regnen er som et strygejern. Bølgerne lægger sig. Du sidder og hygger dig i båden. Gennemblødt men varm.

Badeturen

Oplevelsen er badeturen en sommerdag. Ud til den stille sandbugt, som er så svær at komme til over land.

Langturen

Oplevelsen er turen med klubkammeraterne. Telt, sovepose og mad til et par dage pakket ned i båden. Blæsten og bølgerne undervejs. Sveden, vablerne, de krampende lægge og den ømme bagdel fra dagens lange hårde tur. Lejrbålet og madlavningen på overnatningspladsen. Tilfredsstillelsen ved at nå frem og ved at komme hjem igen.

At lære fra sig

Oplevelsen er hjælpertjansen med begynderholdet. At give flammen videre til de nye. Lære noget nyt ved at lære fra sig.

Konkurrencen

Oplevelsen er slutspurten. Pagajen der pisker vandet bagud tag for tag, mens benene sparker båden frem. Hjertet på maxpuls, sveden der hagler, læberne der snurrer, viljen der giver det sidste for ikke at lade din konkurrent komme forbi. Det forløsende øjeblik, hvor du når mållinjen som den første.

Ihærdigheden

Oplevelsen er dagenes motionsture, ugernes træningsprogrammer, månederne med kilometer efter kilometer for at bygge formen op, toppe til løbene, nå årets distancemål.

Døgnet

Oplevelsen er morgensolen der står op, middagssolen der brænder og svider, den lune eftermiddagssol, skumringen og nattens oplevelse af morild og stjerner på det mørke stille vand.

Mestringen

Oplevelsen er kølvandsbølgen som overrasker dig, fordi det er længe siden at motorbåden sejlede forbi. Bølgerne skråt bagfra der bringer båden ud af kurs igen og igen. Den irriterende insisterende vind lige forfra, som køler dig mere af end du regnede med, og der er stadig langt hjem. Det uventede vindstød, der rammer dig, men som du klarer med flere kræfter og mere balance end du vidste, at du havde.