Begynder


BEGYNDERKURSUS

Begynderkurser i SKK


Hvis du vil blive medlem i klubben, skal du gennemføre et begynderkursus. På kurset lærer du at ro kajak og kommer ind i klubbens fællesskab. 


Der afholdes en introduktionsaften for alle tilmeldte kursister og eventuelle interesserede torsdag den 4. april 2024 kl. 19-22 i klubhuset. Mød op, få en masse at vide og få svar på alle dine spørgsmål!


Kurserne starter en fredag aften. Dagen efter (lørdag) skal du sætte hele dagen af til at være på kursus. Derefter skal du af sted to aftener om ugen. Der bliver i alt seks kursusaftener, som er fordelt over det meste af en måned. Vi forventer, at du møder op alle aftener. Hvis du har meget andet, som optager din fritid, må du sætte noget af det på pause for at gennemføre kajakkurset. Ved behov bliver der aftalt 1-2 yderligere kursusaftener i forlængelse af kurset, hold din kalender lidt fleksibel til det.


Hvis du slet ikke har dyrket motion i flere år, er kurset anstrengende for dig. Det ser legende let ud, når man ser kajakroere på vandet, men skinnet bedrager. Du sidder i en uvant stilling og bruger uvante og utrænede muskler. Du bliver træt og øm i muskler og led - men det går over igen! 


Du skal kunne svømme, og du får kortvarigt hovedet under vandet i løbet af begynderkurset. Hvis det udløser en panikangst hos dig, som du ikke kan kontrollere, er kajakroning ikke noget for dig. I så fald må du finde en anden sport at dyrke. 


Når du er tilmeldt et begynderkursus, får du mere information direkte pr. e-mail.

Kursusplan 2024


OBS! Der er åbnet for tilmel-ding til kurserne den 6. februar 2024. 


Hold 1 havkajak

Fredag 17. maj, lørdag 18. maj, tirsdag 21. maj, torsdag 23. maj, tirsdag 28. maj, torsdag 30. maj. Ved behov kan der aftales 1-2 kursusdage mere. 


Hold 2 havkajak

Fredag 31. maj, lørdag 1. juni, tirsdag 4. juni, torsdag 6. juni, tirsdag 11. juni, torsdag 13. juni. Ved behov kan der aftales 1-2 kursusdage mere.


Hold 3 tur-/sportskajak

Fredag 7. juni, lørdag 8. juni, mandag 10.juni, torsdag 13. juni, lørdag 15. juni, mandag 17. juni. Ved behov kan der aftales 1-2 kursusdage mere.


Tidspunkter

Den første aften (fredag) ligger kurset kl. 17:30-21:30. Lørdag ligger kl. 10-17, med undtagelse af hold 3 tur den 15. juni, som ligger kl. 9-13. På øvrige hverdage er der kursus kl. 18-21:30.  


Kom i god tid. Hvis du vil klæde om i klubben, skal du gerne komme midst et kvarter før kurset starter. 


Sluttidspunkterne er med et vist forbehold. Vi slutter gerne af med en kop kaffe, et stykke kage og en snak i klubhuset. Vind og vejr spiller også ind. 


Alle kurser er synlige i klubkalenderen (åbner nyt faneblad).  

Du skal kunne svømme:


For at deltage på et begynderkursus i SKK, skal du kunne svømme 600m i fri svømning. Der er ingen tidsbegrænsning. 


Har du ikke et bevis på dette, tilbyder vi en svømmeprøve i Humlehøj Svømmehal. Du kan godt tilmelde dig til kursus uden at have aflagt svømmeprøve, men du skal bestå prøven inden kurset starter. 


Når du er tilmeldt et kursus, kan du træne svømning og tage svømmeprøven i klubregi. Tirsdag aften kl. 21-22 har klubben tid i Humlehøj Svømmehal sammen med nogle af de andre vandsportsklubber i Sønderborg. 


Datoerne for svømmeprøver er tirsdag den 19. marts, og tirsdag den 26. marts 2024 i Humlehøj Svømmehal. 


Se i klubkalenderen for detaljer og Facebook Gruppen for løbende nyheder og opslag fra klubmedlemmer.

Tilmelding:

Tilmelding til begynderkurser foregår over vores medlemsportal. Her opretter du dig som medlem og vælger, hvilket hold du vil deltage på. Hvis ikke der er åbne begynderhold, kan du ikke tilmelde dig via medlemsportalen. 


Hvad skal jeg vælge,

havkajak eller tur-/sportskajak?

Læs gerne om forskellen på havkajak og tur-/sportskajak under menupunktet OM KAJAK-RONING her på hjemmesiden. 

VIDEO

Følg med et hold begyndere i vores lille video og se hvordan det er at være på et begynderhold: